Search
Close this search box.
Jo vuodesta 1993

Hopeajaloste Oy

Olen Kimmo Mikkola, Hopeajaloste Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja. Minun tarinani kultaseppäalalla alkaa vuonna 1982, jolloin pienenä poikana olin isäni yrityksessä kesätöissä ja sain kokemukseni ensimäisestä koneesta, epäkeskosta, jolla tein asiakkaiden silmälasisankoihin pieniä reikiä ja minusta se oli tosi kivaa. Teimme myös lusikoita ja uistimia aina Amerikkaan asti ja ajattelinkin, että tämä on se mitä haluan isonakin tehdä. Olin silloin 8-vuotias ja täynnä iloa, intoa ja ajatuksia siitä, kun olen itse yrittäjä ja voin lähteä myymään tuotteita ympäri maailmaa.

Tästä pienen pojan haaveista kasvoi yritys Hopeajaloste oy, jonka perustin heti armeijasta päästyäni vuonna 1993. Elimme Suomessa synkän laman keskellä, mutta se ei nuorta yrittäjää lannistanut. Otin näytesalkun autooni ja lähdin ajamaan kohti unelmia salkussani chippendale kakkulapioita ja lusikoita. Sitkeästi kolusin kaikki kaupungit läpi ja kävelin ovista rohkeasti sisään. Olihan se aika vaikeaa alussa, mutta koska ajatuksena oli myydä hyvää laatua edulliseen hintaan ja toimittaa tuotteet sovitusti, niin kauppahan rupesi käymään ihan mukavasti ja eikä aikaakaan, kun olimme Suomen toiseksi suurin hopeaesineiden valmistaja.

Chippendalen myynti oli niin suurta, että tämä ei voi loputtomasti jatkua näin- ja oli aika hakea uusia ajatuksia yritykseen. Tykkäsin aina tehdä koneilla töitä ja aamut kello 5 oli mukavia hiljaisia hetkiä, mutta oli pakko valita mihin suuntaan mennään, ja olisinko parempi hallin puolella vai siirrynkö kokonaan myyntityöhön. Vuonna 2015 siirsimme konekantamme alihankintaan ja siitä avautui uusi sivu elämässä: halli oli tyhjä ja piti keksiä jälleen jotain uutta. Korut ovat aina kiinnostanut minua ja ajattelinkin, että tässä voisi olla vaihteeksi uusi suunta yritykseen. Kipusin perinteisesti saunan lauteille miettimään illaksi, ja aamulla oli syntynyt tuotenimi Magic Silver ja ajatus siitä, miten ja mihin voisimme myydä. Ei kun jälleen autoon ja näyte laukku mukaan, tällä kertaa mukana hopeisia korvakoruja. Tämän olin tehnyt jo 1990 luvulla ja ajattelin että ei se vaikeaa voi olla edelleenkään. Haasteita riitti matkan varrella, mutta kun muistin, että myyn vain laatua ja pidän aina lupaukseni, niin hyvinhän siinä taas kävi: Magic Silveristä tuli yksi suomen suurimmista korubrändeistä ja sitä myydään Hangosta Kilpisjärvelle yli 400 myyntipisteessä. Vuonna 2022 ajattelin lisätä tuote valikoimaan Palkitsemisen ja tuommekin suomen kattavimman pokaali- ja mitalivalikoiman. Korupuolelle rekisteröimme LAPIA -tuotemerkin, jonka inspiraatio tulee Suomen luonnosta ja materiaalina ensimmäisenä Suomessa käytämme Hopean ja suomalaisen puun yhdistelmää.

"Tee tuotteet parhaalla mahdollisella tavalla ja olen rehellinen itselle ja kumppaneille!"

Kimmo Mikkola

Matka jatkuu

Matkalla on ollut paljon asioita ja tuotteita joita on tehty ja lanseerattu, kuten kolmen kultasepänliikeen perustaminen, timattisormuksien tekeminen ym. muuta ja näistä voin kertoa mielelläni lisää. Suurin osa 30 vuoden aikana tehdystä tuotteista ovat vieläkin tuotannossa ja ilahduttavat varmasti jatkossakin.

Tämä matka on ollut mielenkiintoinen ja haastava, kaksi poikaa tullut ja ihana vaimoni jaksanut rinnallani.

Nähtäväksi jää mitä uudet tuotteet tuovat tullessaan ja tuleeko vielä 4 sukupolvi jatkamaan työtä suunnannäyttäjänä.

Yrityksemme numeroina

Hopeajaloste Oy

0

perustettu

0 +

tuotetta

0 +

jälleenmyyjää

Tutustu tuotekuvastoomme

Tutustu tästä upeaan ja monipuoliseen kuvastoomme. Voit tilata kaikkia tuotteen kuvastoja verkkokaupastamme.

Brändimme

Brändimme

Seuraa meitä

[instagram-feed feed=1]
[instagram-feed feed=2]